EkonomiGenelTürkiye

12.000 TL destek başvuruları: PTT’den hızlı ödeme!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadınlara Yönelik Sosyal Yardımlar

Kadın ve çocuk odaklı olarak geliştirilen sosyal yardım programlarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, desteklerini her geçen gün artırıyor. Bakanlık, pozitif ayrımcılık ilkesi gereği, kadınlara çeşitli nakit destek ödemeleri yaparak, sosyal yardım programlarını da kadınlar için özel olarak hazırlıyor. Kadınların bu desteklerden yararlanabilmesi için belirli şartları yerine getirmeleri ve başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruların onaylanması durumunda ise düzenli olarak Aile Bakanlığı desteklerinden faydalanabilmektedirler.

Yılda 12.000 TL Nakit Destek Veriliyor!

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik sosyal yardımlardan biri olan bu destek ile devlet, zor durumda kalan kadınların yanında yer alıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve son resmi nikahlı eşi vefat etmiş kadınlara Aile Bakanlığı tarafından maaş bağlanmaktadır. Bu sosyal yardım kapsamında, başvuruların şartları karşılayan kadınlara yılda 12.000 TL nakit destek verilmektedir. Ödemeler ise 2 ayda bir olmak üzere 2.000 TL olarak yapılmaktadır.

500.000 TL Konut Yardımı!

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara konut edinmeleri için özel bir destek sunmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan ve eşinin vefatından sonra 18 yaşından küçük 3 çocukla baş başa kalan kadınlara Aile Bakanlığı tarafından destek sağlanmaktadır. Belediyeler ve hayırsever iş adamlarının da katkılarıyla bu sosyal yardım kapsamında kadınlara 500.000 TL nakit destek verilmektedir. Bu konuda daha detaylı bilgiye Aile Bakanlığı’ndan ulaşılabilir.

Aylık 1.874 TL Destek!

Türkiye’de kadınlara yönelik sosyal yardımlar oldukça geniş kapsamlıdır. Kadınların engelli çocukları varsa, onlar için de engelli yakını aylığı alabilmektedir. 18 yaşından küçük engelli çocukları bulunan kadınlara aylık 1.874 TL destek verilmektedir. Bu destek ile çocukların bakımları sağlanmakta ve aile ortamından uzaklaşmaları engellenmektedir. Yüzde 40 ve üzerinde engeli olan çocuklar için de nakit destek sağlanmaktadır.

Asker Eşlerine Destek!

Silah altına alınan evli askerlerin eşlerine de Aile Bakanlığı tarafından destek verilmektedir. Eşinin askerlik görevini yerine getirmesi nedeniyle sosyal güvencesi olmayan kadınlar, devlet tarafından aylık 800 TL nakit destek almaktadır. Bu sosyal destek, eşin askerlik görevini tamamlamasına kadar iki ayda bir ödenmektedir.

12.000 TL destek başvuruları: PTT'den hızlı ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.