EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere gece yarısı sürprizi! En düşük emekli maaşı şaşırtıyor!

**Emekli ve Memur Maaşlarına Yüzde 50 Zam Geliyor! İşte Detaylar:**

Emeklilere Müjdeli Haber: Yüzde 50 Zam Geliyor!

Emekli ve memur seyyanen zam için artık herkes nefeslerini tuttu. Çünkü Temmuz ayında emekliler aldıkları zamlardan hiç memnun kalmadı. Bunun üzerine harekete geçen hükümet, emeklilere güzel haberi verdi.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca kişiyi sevindiren maaş zammı ile ilgili son gelişmeyi duyurdu. Maaş zamlarına miktarın yüzde 50 civarında olacağı belirtildi.

Emekliler Heyecanlandı

2023 yılında emekli ve memur maaşları için yapılacak olan zamlar herkesin beklentisini yükseltti. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamlarda en belirleyici olan kalem refah payı ve enflasyon farkı olacak.

Enflasyon farkı ve geçmiş 6 aylık enflasyonun toplu sözleşmesi aşması halinde verilen bu rakam bu yıl emekliyi memnun edecek gibi gözüküyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Yüzde 50 zammın bu yıl emeklilere de yansıtılması bekleniyor. Yüzde 50’lik zam farkının emeklilere verilmesi halinde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 11 bin 250 TL’ye kadar çıkmış olacak. Bu durum emeklileri oldukça memnun edecek gibi gözüküyor.

Kesin Rakamlar 3 Ocak Tarihinde Açıklanacak

Özellikle rakamların kesinliği 3 Ocak tarihinde açıklanacak. Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği tarih 3 Ocak 2024 olacak. Emeklilerin yeni yıl içinde enflasyon zammına ek olarak refah payının da verilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili haberin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı söyleniyor.

Emeklilere gece yarısı sürprizi! En düşük emekli maaşı şaşırtıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.